júl
29

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV

a FISZ, Fiatal Írók Szövetsége közgyűlésén 2013.07.28-án


10 óra 00 perces kezdettel Visegrád-Mogyoróhegyen, a Madas László Erdészeti Erdei Iskolában.

A jelenlévők névsorát a jegyzőkönyv mellékletét képező jelenléti ív tartalmazza.

A közgyűlésen jelen van a mellékelt jelenléti ív szerinti 14 fő tag.

A Fiatal Írók Szövetsége elnöke megállapítja, hogy a közgyűlés a megjelent tagok számára tekintettel határozatképtelen, és a közgyűlést berekeszti. Egyúttal kihirdeti a következő közgyűlés időpontját 10 óra 30 perces kezdettel.

A megismételt közgyűlés helye: Visegrád-Mogyoróhegy, Madas László Erdészeti Erdei Iskolában.

A megismételt közgyűlés időpontja: 2013. július 28. 10 óra 30 perc.

A megismételt közgyűlésen jelen van a mellékelt jelenléti ív szerinti 14 fő tag.

A közgyűlést Kollár Árpád, a Fiatal Írók Szövetsége elnöke megnyitja, üdvözli a jelenlévőket.


Jelenlévők nyílt szavazást követően egyhangúlag megszavazzák, hogy jelen közgyűlés

levezető elnöke: Neszlár Sándor

jegyzőkönyvvezető: Szőllőssy Balázs

hitelesítők: Nemeh Diana és Varga Betti

A levezető elnök ismerteti a megismételt közgyűlés szabályait, mely szerint az eredeti napirenden szereplő kérdésekben a megjelent tagok számára tekintet nélkül határozatképes a közgyűlés. Továbbá ismerteti, hogy a Közgyűlés az Alapszabály módosításának tekintetében a leadott szavazatok háromnegyedes többségével, a többi kérdés a leadott szavazatok egyszerű többségével, az elnökség és a felügyelőbizottság tagjainak megválasztása kivételével  nyíltan határoz. Leadott szavazatnak azt a szavazatot kell tekinteni, amely a javaslat elfogadása vagy elvetése mellett szól. A tartózkodást a szavazatszámlálásnál figyelmen kívül kell hagyni. Szavazategyenlőség esetén a javaslatot elvetettnek kell tekinteni.

Jelenlévők a mai napon abból a célból gyűltünk össze, hogy a Fiatal Írók Szövetsége közgyűlését megtartsuk, és döntsünk a tagfelvétellel és az éves közhasznúsági jelentéssel kapcsolatban. A fentieken túlmenően a jelenlévők abból a célból is összegyűltek, hogy meghallgassák az elnökségi beszámolót, az elnökségi tagok beszámolóit, valamint a sorozatszerkesztői beszámolót.

 A fentiekre tekintettel a levezető elnök az alábbi napirendi pontokat javasolja megtárgyalni:

1. Közhasznúsági jelentés ismertetése, annak elfogadásával kapcsolatos döntés     

2. Elnökségi beszámoló

3. Sorozatszerkesztői beszámoló

4. Tagfelvétel

5. Tisztújítás előkészítése

6. Egyéb

A közgyűlés egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadja a napirendi pontokat.

1. sz. napirendi pont: Közhasznúsági jelentés ismertetése, annak elfogadásával kapcsolatos döntés

Nemeh Diana, a szövetség titkárságvezetője bemutatja a közhasznúsági jelentést és beszámol az azzal kapcsolatos információkról.

A beszámolót és a jelentést a közgyűlés elfogadta (14 fő igen szavazattal, 0 fő nem szavazattal és 0 fő tartózkodással, 0 fő érvénytelen szavazattal, egyhangúlag).

1/2013. (VII. 28.) számú határozat

A közgyűlés a közhasznúsági jelentést és az azzal kapcsolatos beszámolót elfogadta.

2. sz. napirendi pont: Elnökségi beszámoló

Kollár Árpád elnök beszámol az elnökség tevékenységéről, a szövetség pénzügyeiről, pályázatairól, megvalósult eseményeiről, az érdekképviselet megvalósulásáról, a többi irodalmi szervezettel való együttműködésről.

A beszámolót a közgyűlés elfogadta (13 fő igen szavazattal, 0 fő nem szavazattal és 1 fő tartózkodással, 0 fő érvénytelen szavazattal, egyhangúlag).


2/2013. (VII.28.) számú határozat

A közgyűlés az elnökségi beszámolót elfogadta.

3. sz. napirendi pont: Sorozatszerkesztői beszámolók

Szőllőssy Balázs (FISZ Könyvek-sorozat), Varga Betti (Minerva Könyvek-sorozat), és a Hortus Conclusus-sorozat szerkesztőinek hiányában Kollár Árpád elnök beszámol a szövetség könyvkiadási tevékenységéről és terveiről.

A beszámolókat a közgyűlés elfogadja (11 fő igen szavazattal, 0 fő nem szavazattal és 3 fő tartózkodással, 0 fő érvénytelen szavazattal, egyhangúlag).

3/2013. (VII.28.) számú határozat

A közgyűlés a sorozatszerkesztői beszámolókat elfogadta.

4. sz. napirendi pont: Tagfelvétel

Levezető elnök tájékoztatja a közgyűlést a tagfelvételi kérelmekről. Tagfelvételi kérelmet nyújtott be: Turi Márton, Novák Zsüliet, Mesterházi Fruzsina, Győrfi Kata, Haraszti Ágnes, Gondos Mária Magdolna, Czippán Péter, Csuszner Ferencz, Tóth Enikő.

 

4/2013. (VII.28.) számú határozat 

Jelenlévő tagok az alábbi tagok felvételéről döntöttek:

Turi Márton, Novák Zsüliet, Mesterházi Fruzsina, Győrfi Kata, Haraszti Ágnes, Gondos Mária Magdolna, Csuszner Ferencz, Tóth Enikő.

Czippán Péter felvételét a közgyűlés formai okok miatt elutasítja, és megbízza Nemeh Diana titkárságvezetőt azzal, hogy az érintettől hiánytalan tagfelvételi kérelmet igényeljen.

5. sz. napirendi pont: Tisztújítás előkészítése

Kollár Árpád elnök emlékeztet arra, hogy az elnökség tisztségviselőinek megbízatása 2013 decemberében lejár. Neszlár Sándor levezető elnök indítványozza, hogy a tisztújítás előkészítésével kapcsolatos teendőket a szövetség titkára, Mészáros Márton lássa el, a tisztségekre való pályázat nyilvánossá tételének határidejét 2013 szeptemberében, a pályázat határidejét a kiírás időpontjához képesti egy hónapban határozva meg.

5/2013. (VII.28.) számú határozat 

Jelenlévő tagok a levezető elnök indítványa szerinti feltételekkel egyhangúan megbízzák Mészáros Márton a tisztújítás előkészítésével kapcsolatos teendők ellátásával.

6. sz napirendi pont: Egyéb

A levezető elnök felteszi a kérdést, hogy van-e egyéb kérdése, közlendője a közgyűlésen megjelenteknek. A levezető elnök a tagok megjelenését megköszönve, további észrevételek és indítványok hiányában a közgyűlést berekesztette.

A FISZ, Fiatal Írók Szövetsége Közgyűlése 2013. július 28-án, 11 óra 17 perckor fejeződött be.

Visegrád-Mogyoróhegy, 2013. július 28.

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr585431892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása