jan
25

holahatár.jpgNincs még programod ma estére? Akkor ajánlunk neked egyet!

FISZ-klub: Hol a határa (/helye) a politikának (/közéletnek) az irodalomban?

Időpont/helyszín:
2012. január 25. 19.00 órától, Fogasház, Pingpong terem

Lehet egy alkotó ideológiailag elkötelezett? Politikailag? Lehet nem elkötelezett? Elméletileg lehetséges a függetlenség? A gyakorlatban (ebben a többosztatú kortárs szellemi környezetben) megvalósítható? Általánosabban: léteznek még egyáltalán a tradicionális közösségek? Létezik csoport, amivel közösséget lehet vállalni? Lehet erről a közösségről, a közösségvállalásról ma hitelesen megszólalni irodalmi művekben? Ha lehet, hogyan lehet? Feladata (ma is) az irodalomnak az efféle megszólalás? Ha valaki íróként nem tartja fontosnak (megírandónak) a közös életünk kérdéseit, az (ettől) hazátlan, nemzetietlen libsi? Ha valakit alkotóként foglalkoztatnak a nemzeti sorskérdések, a közélet állapota, működésének törvényszerűségei, az (ettől) korszerűtlen, sértődött mélymagyar? Az élő magyar irodalom szövegbázisa segít válaszolni ezekre a kérdésekre?

A FISZ-klub januári estjén közélet és irodalom viszonyrendszeréről beszélgetünk, vitatkozunk
Mészáros Márton irodalomtörténésszel,
Nagy Gábor irodalomtörténésszel, költővel,
Nagy Gergely íróval,
Térey János költővel,
illetve (a rendezvény végén) bárkivel, akinek a nézők közül mondanivalója van a fentiekről vagy az esten elhangzottakról.

Moderátor: Szabó Tibor Benjámin
Szervező,szerkesztő: Csapody Kinga

Az esemény Facebook oldala

Ha tetszik az ötlet, esetleg ismersz másokat is, akiket érdekelne a program, megköszönjük, ha felhívod ránk a figyelmet! Ha érdekel a FISZ tevékenysége, ha van kedved a részesévé válni, akkor bátran csatlakozz a Fiatal Írók Szövetségének facebookos oldalához! 

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr413752207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása