sze
1

Színházi-irodalmi workshop
október 6-11. között a FISZ, Fiatal Írók Szövetsége és a Dollár Papa Gyermekei szervezésében a MU Színházban

otthon_august_strindberg_a_pelikan_ligetvari_csenge2.JPG

 A FISZ, Fiatal Írók Szövetsége és a Dollár Papa Gyermekei 2015. október 6. és 11 között színházi-irodalmi workshopot szerveznek a MU Színházban, melyre várják azoknak a 35. év alatti alkotóknak a jelentkezését, akik érdeklődnek a kortárs színház kifejezésformái iránt. A workshop résztvevői a közös alkotói folyamat során az eddigiektől eltérő módon nyúlnak hozzá megszokott nézői stratégiákhoz, színházi szokásokhoz. Lehetőségük lesz arra, hogy a néző és a színész, valamint a színész és a szerep közötti határokat újraértelmezzék, megtapasztalva, hogy a látszólagos könnyedség mögött milyen szerkesztési elvek, színészvezetési technikák állnak.
A workshopot október 6. és 11. között rendezzük a MU Színházban minden este 17 és 20 óra között. Október 11-én workshop záró prezentációt tartunk, melyben a színészek és a pályázat során beválogatott szerzők egy kísérleti előadás keretében mutatják be a közös munka eredményét.

Pályázni lehet:
- Ibsen Nóra című darabjából egy szabadon választott dialógus átírásával maximum egy oldal terjedelemben
- név, életkor, e-mail cím és telefonszám megadásával
- a részvétel feltétele a workshop teljes időtartamában történő részvétel, minden nap 17-20 óráig, az előadás napján 17-22 óráig

A pályázatokat 2015. szeptember 20. vasárnap éjfélig várjuk e-mail-ben a szinhaz.fiatalirok@gmail.com címre.
A workshopon való részvételről mindenkit értesítünk 2015. szeptember 27. éjfélig e-mailben.
A workshopon résztvevő szerzők száma maximum 10 fő.

A zsűri tagjai:
- Tompa Andrea, író, színházkritikus
- Deres Kornélia, költő, színházkritikus
- Kiss-Végh Emőke és Ördög Tamás, a Dollár Papa Gyermekei alapítói
- Antal Nikolett, kritikus, a FISZ elnökségi tagja

 A projekt résztvevői:
Fiatal Írók Szövetsége (FISZ)
A Szövetség1998-ban jött létre azzal a céllal, hogy jelentős szerepet vállaljon a magyar irodalmi közéletben, a fiatal magyar írók és irodalmárok érdekképviseletében. A határokon átívelő művészeti, szakmai szervezet mára reprezentatív irodalmi társulássá, minden tehetséges fiatal alkotó számára nyitott, progresszív, dinamikusan fejlődő alkotóközösséggé vált. Mára a FISZ évenként 200 kulturális rendezvényt bonyolít le, jelen van a legjelentősebb irodalmi eseményeken és könyveinkkel Magyarország számos könyvesboltjában. Rendre csatlakoznak, vagy kezdeményezőként vesznek részt az országos jelentőségű programsorozatokon, valamint állást foglalnak a kulturális közéletet érintő, befolyásoló kérdésekben.

Dollár Papa Gyermekei
Kiss-Végh Emőke és Ördög Tamás 2009 tavaszán, pályakezdő színészként összeállítottak, és saját erőből önálló színházi produkciót hoztak létre. Tanulmányaikat a Kaposvári Egyetem Művészeti Főiskolai Kar színész szakos hallgatójaként folytatták 2006-2009 között Mohácsi János osztályában. Azóta különleges helyszíneken, az adott tér sajátosságaira koncentrálva hoznak létre olyan színházi eseményeket, melyek nem a megszokásból, valamint a színészi rutinból, hanem az adott pillanat valóságából építkeznek, és abból merítenek ihletet.

MU Színház
A MU SZÍNHÁZ 20. éve működik a főváros XI. kerületében. A befogadó színházként működő intézmény számos színházi, táncos, képzőművészeti, zenei, irodalmi alkotónak biztosított már megmutatkozási és játszási lehetőséget.

 

Támogatónk: NKA

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr857750646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása