sze
15

ELNÖKSÉGI JEGYZŐKÖNYV

Időpont: 2015. szeptember 8.

Helyszín: Budapest, Bajza utca 18., FISZ-iroda

Jelen vannak: Kollár Árpád, Korpa Tamás, Mészáros Márton, Szőllőssy Balázs, Antal Nikolett, Sifter Veronika, Pál Vanda, Szekeres Nikoletta, Kalapos Éva Veronika, Pataki Viktor, Tinkó Máté, Borbáth Péter

Elnök megállapítja, hogy az elnökségi ülés határozatképes. Elnökség egyhangúan elfogadja a napirendet, amellyel kapcsolatban az alábbi döntések születnek.

Levezető elnök: Mészáros Márton (egyhangú + 1 tartózkodás)

Jegyzőkönyv-vezető: Szőllőssy Balázs (egyhangú + 1 tartózkodás)

Napirendi pontok: egyhangúlag elfogadva

  1. Tagfelvétel

A beérkezett tagfelvételi kérelmek áttekintése után az Elnökség egyhangúan dönt Kellermann Viktóra, Tinkó Máté és Makai Máté felvételéről, és formai okokra hivatkozva (az egyik ajánló nem tagja a FISZ-nek, publikációs lista hiánya) egyhangúlag elutasítja Kovács Ferenc Dávid felvételi kérelmét.

  1. Pályázatok

Elnökség egyhangúan dönt a Nemzeti Kulturális Alap nagyrendezvény-pályázatával kapcsolatban: a 2016-os FISZ tábor, a Turnébusz és az Írókölcsönző  2016-os megvalósításáról. A pályázatok megírásáért és támogatás elnyerése esetén lebonyolításáért Kollár Árpád, Szőllőssy Balázs, Csepregi János és Tinkó Máté felel.

Mészáros Márton beszámol a FISZ és a Holokauszt Emlékközpont tervezett közös oktatási programjával. Az Elnökség megbízza Antal Nikolettet és Mészáros Mártont a program lebonyolításával, a szükséges források biztosításával.

  1. Most futó nagyrendezvényeink

Korpa Tamás beszámol arról, hogy a Magyar falu konferenciát a FISZ későbbre halasztja, mivel a tervezett helyszínen infrastrukturális problémák léptek fel. A FISZ Elnöksége egyhangúan dönt arról, hogy új helyszínen, 2016 március elején tartsuk meg a rendezvényt.

Borbáth Péter és Szőllőssy Balázs beszámol az Átjárók és határszegések elnevezésű találkozó előkészületeiről.

Sifter Veronika beszámol az október 2-3-án tartandó Latin-Amerika-konferenciáról.

Antal Nikolett beszámol a színházi-irodalmi workshop előkészületeiről.

  1. Könyvkiadás és -terjesztés

Borbáth Péter, Mészáros Márton, Szekeres Nikoletta és Antal Nikolett szerkesztők beszámolnak a következő hónapokban készülő kötetek előkészületeiről.

Az Elnökség megbízza Kollár Árpádot és Szőllőssy Balázst, hogy a feladatáról lemondott Salah Rana helyett új könyvterjesztési felelőst találjon.

  1. FISZ Háló-FISZ Mikro

Kollár Árpád beszámol arról, hogy továbbiakban is bizonytalan a MASZRE támogatási forrásainak folytonossága. Az Elnökség úgy dönt, hogy kérelmezi a FISZ Háló működési

  1. Egyéb

Szőllőssy Balázs beszámol róla, hogy a FISZ ismét szakmai partnerként vett részt a Budapest 100 szóban pályázatban, melynek zsűrizése jelenleg is folyik.

Mészáros Márton javaslatára az Elnökség egyhangúlag úgy dönt, hogy a továbbiakban alkotói pályázatra nem fog bekérni papír alapú pályázatot.

Borbáth Péter beszámol róla, hogy ilyen összeszedett elnökségi ülésen még nem vett részt.

 fiata

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr108044026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása