feb
26

Fiatal Írók Szövetsége elnökségi ülése

Jegyzõkönyv

Helyszín: Budapest Bajza utca 18.

Idõpont: 2015.02.17. 17:30

Jelen vannak: Kollár Árpád, Varga Betti, Mészáros Márton, Szõllõssy Balázs, Korpa Tamás, Antal Nikolett elnökségi tagok valamint Sifter Veronika irodavezetõ.

A Jegyzõkönyvet vezeti: Mészáros Márton

Napirendi pontok

1. Tagfelvétel

Smid Róbert tagfelvételi kérelmét az elnökség egyhangúan támogatta.

2. Beszámoló az elmúlt idõszak programjairól

Szõllõssy Balázs és Borbáth Péter elõkészítették az alkotói pályázatot.

Mind a Trauma-konferencia, mind a Holokauszt Emlékévhez kapcsolódó konferencia sikeresen zárult, mindkét program újabb együttmûködések felé nyitott kaput.

3. Könyvkiadás

Az elnölkség döntött arról, hogy a Holokauszt-konferencia anyagát április folyamán szeretné megjelentetni, maximim 11 ív terjedelemvben, a kéziratok leadási határideje március vége. A szerkesztõk Varga Betti, Antal Nikolett és Mészáros Márton lesznek. A szerkesztõk 25.000-40.000 leütésnyi szövegeket várnak.

4. Együttmúködés a Ferencvárossal

Az elnökség döntött arról, hogy együttműködésre törekszik a Ferencvárosi Önkormányzattal. Az ehhez kapcsolódó programokat Sifter Veronika és Mészáros Márton készítették elõ, az ajánlatot mielõbb továbbítják az Önkormányzatnak.

5. FISZ-háló pályázat

Varga Betti és Sifter Veronika sikeresen elõkészítették az NKA-hoz benyújtandó pályázatot.

6. Programjaink elõkészületben: írókölcsönzõ, tábor, Könyvhét

Az elnökség áttekintette a programok ütemezését. A könyvheti program elõkészítésének határideje: március 3.

7. Szigliget

Az elnökség elfogadta Kollár Árpád és Mészáros Márton azon javaslatát, mely szerint a szigligeti alkotóház felsználásával kapcsolatos tárgyalásokon Csepregi János, a FISZ megbízott tárgyalója azt az álláspontot képviselje, hogy az írószervezetek tagjai kedvezményes, 3000 ft/nap áron juthassanak szobához, valamint, hogy az irodalmi ösztöndíjasok egy hét ingyenes tartozkodást is kapjanak az alkotóházban.

8. Egyéb

Mészáros Márton családi okok miatt lemondott a titkári tisztérõl. A lemondást az elnökség egyhangúlag elfogadta. A titkári tisztséget, szintén egyhangú szavazással, Szõllõssy Balázs vette át.

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr607219159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása