dec
19

Mintegy hatvan érdeklődő vett részt Izsó Zita első kötete, a Tengerlakó bemutatóján, amelyet stílszerűen az A38 Hajó Kiállítóterében rendezett a Fiatal Írók Szövetsége. "Hajóval érkeztünk vissza hozzá Budapestre", írja egyik versének első sorában a költőnő, és egy hajón, a Duna hullámain ringva érkezett meg a könyv is ebbe a városba. A bemutató alatt a közönség végig kiláthatott a padlótól plafonig emelkedő hatalmas üvegajtókon a vízzel majdnem azonos szintezésű teraszra, és azon túl a folyó hullámaira, az azon átívelő Petőfi-hídra és a túloldal fényeire - már ha unatkozott volna, és nem a teremben zajló eseményekkel lett volna elfoglalva. A helyszínválasztás nem véletlen, a Tengerlakó verseit ugyanis át- és átfolyják a vízzel, tengerrel, hullámokkal kapcsolatos képek és történetek.

Az estet a Kéknyúl Trió zenéje foglalta keretbe, melynek minden számát kitörő lelkesedéssel tapsolták meg a jelenlevők. Ezután Borbáth Péter, a kötet egyik szerkesztője konferálta fel az elkövetkező eseményeket, majd ott maradt a könyvvel ügyetlenkedni Guary Szandra mellett, aki felolvasott néhányat a versek közül Fekete Richárd és a szerző beszélgetése előtt és után (az első felolvasás után Peti hátrajött mellém, onnantól kezdve már nagyrészt a pult mellett rosszalkodtunk). Fekete Richárd és Izsó Zita beszélgetését követően pedig, melyben szó esett futballon, jogon, metaforákon, irodalmi műhelyeken át sok mindenen, már nyugodtan dedikálhatott a zeneszóra - eltartott még vagy egy óráig, mire elfogytak a jelentkezők, és elindultunk haza a maszatos, vizes utcákon.

A fotókat Csapody Kinga készítette. További képek a FISZ Facebook-oldalán

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr463473657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása