júl
8
A Fiatal Írók Szövetsége és a Magyar Írószövetség hangsúlyozzák, hogy a Nyilatkozat a Nemzeti Kulturális Alap jelentőségéről című, más művészeti szervezetekkel együtt megfogalmazott szöveg célja és üzenete egyértelműen a NKA veszélybe került forrásainak megóvása.
 
A FISZ és a MÍ nyilatkozatot aláíró reprezentatív irodalmi szervezetek elnökei, Kollár Árpád és Szentmártoni János kiemelik, a prae.hu Botrány készülőben: már most megválna egyes NKA-kurátoroktól néhány művészeti szervezet című cikkének állításai, különösen az a kitétel, miszerint „egyes művészeti szervezetek (…) a demokratikusan megválasztott kuratóriumok összetételét a ciklus lejárta előtt felülvizsgálnák”, félreértik és félremagyarázzák a nyilatkozat szándékait, azok a legkevésbé sem felelnek meg a valóságnak.
 
A FISZ és a MÍ természetesen továbbra is elkötelezett az NKA kiegyensúlyozott, sokszínű, a szakmaiságot szem előtt tartó működése mellett: a nyilatkozat aláírásával éppen az NKA függetlenségét és legitimitását igyekszik megóvni.
 
 
Kollár Árpád, Fiatal Írók Szövetsége        Szentmártoni János, Magyar Írószövetség


 

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr383050590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása