aug
7

vének_1.jpg

Helyszín: Vének, Aranykert Tábor

Időpont: 2012. augusztus 30-szeptember 2.

Téma: Kortárs próza

 

A Fiatal Írók Szövetsége és a Hermaion Irodalmi Társaság negyedik alkalommal rendezi meg nyári táborát a Győr melletti Véneken.

A tábor célja, hogy az irodalom iránt érdeklődő, annak valamely területén tevékenykedő fiatalok számára biztosítson alkotási, találkozási, kapcsolatteremtési lehetőséget. A táborba olyan vendégeket, szakembereket hívunk meg, akik a kortárs próza időszerű kérdéseiről adnak elő.

A szakmai előadások mellett a műhelymunka is teret kap. A fiatal alkotók munkacsoportokba szerveződve foglalkoznak költészettel, prózával, kritikaírással. Idén egy drámás műhelymunkacsoportot is szervezünk, ami irodalmi művek feldolgozásával foglalkozik drámapedagógiai módszerekkel. Versmondók, diákszínjátszók és irodalombarátok jelentkezését várjuk.

A kötött programon túl természetesen lehetőséget biztosítunk a nyugodt alkotómunkára és az aktív pihenésre is: strandröplabda-pálya, fürdőzési és kirándulási lehetőségek várnak a mozogni vágyókra.

A tábor hagyományosan a munkacsoportok beszámolójával és – akárcsak a többi este – felolvasásokkal zárul.

Fontosnak tartjuk az együttgondolkodást; felmutatva, megvitatva a kortárs kultúra értékeit. Célunk a pályakezdő fiatalok támogatása, illetve az, hogy segítsük a tájékozódást a kortárs irodalom világában.

A táborban az alábbi előadások hangoznak el:

Szabó Tibor Benjámin: A kortárs próza könyvpiaci szemléletű elemzése

Bengi László előadása az utóbbi két évtized magyar prózaterméséről

Sütő Csaba András keresztmetszete a kortárs idegen nyelvű prózairodalomról

 

A műhelymunka-csoportok vezetői:

- Király Farkas – líra

- Vincze Ferenc – próza

- Kiss Viktória és Horváth Veronika – drámás munkacsoport

Csatlakozz az eseményhez a Facebookon ide kattintva:

https://www.facebook.com/#!/events/233087150146225/

Részvételi díj: 10.000. Ft

Jelentkezési lap igénylése és jelentkezés leadása: hermaiongyor@gmail.com

A részvételi díj magában foglalja a három nap szállását, és a napi háromszori étkezést.

Ha valaki még nem töltötte be a tizennyolcadik életévét, de szeretne velünk tartani, ezt szülői engedéllyel teheti meg. Kérjük a szülőket, hogy néhány mondattal írásban igazolják, hogy engedélyezik gyermekük részvételét a táborban, illetve nyilatkozzanak gyermekük egészségi állapotáról.

A tábor összesen negyvennégy fő befogadására képes. Ebbe nem csupán a jelentkezőket kell beleérteni, hanem a meghívott előadókat, szervezőket és a munkacsoport vezetőket is

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr334700277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása