jún
4

Hattyunyaku00024.jpg

 

A 84. Ünnepi Könyvhétre jelenik meg Csík Mónika Hattyúnyakú c. verseskötete a FISZ Hortus Conclusus könyvsorozatában, a vajdasági zEtna Könyvkiadóval közös gondozásban.

Csík Mónika vajdasági Magyar Szó napilap munkatársa és a Sikoly irodalmi és művészeti folyóirat szerkesztője. Kilátó-díjas. Eddigi kötetei: Metszetek (SZJMSZ 2006, versek), Mákvihar (Zetna 2011, gyermekversek), Instant (Forum Kiadó 2011, prózák). Kispiacon és Szabadkán él.

A fülszövegből:

Az itt és most téridejében otthonos (költő)nő felfedezi magában mindazt, ami „örök női”-ként, mítoszként, hagyományként, szexualitásként, genetikai meghatározottságként jelenik meg a történelemben, a művészetben, a társadalomban...

Eközben poétikája hangsúlyosan a képiségre alapoz, a szerzőkiválóan kamatoztatja vizuális érzékenységét a szavakból épített képi világában, amit, legyen szó a bácskai tájról vagy tengerpartról, hajnali impressziókról, vagy a vers születésének tetten éréséről, festői koloritja emel egyedivé.

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr535343600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása