jún
5

poétikatereilogo.jpgIrodalmi városnéző séták a Könyvhéten a Palotanegyedben (a Fiatal Írók Szövetsége és az Imagine Budapest szervezésében)

A budapestiek egyre fontosabbnak tartják, hogy megismerjék saját városuk kulturális értékeit.

Blogok tucatjai és önszerveződő csoportok tűzték ki célul, hogy tudatos városlakóvá váljanak. Számukra nem kérdéses, a hagyomány ápolásához mekkora szükség van az emlékezés fizikai tereire.

Jókai, Mikszáth, Kosztolányi, Karinthy, Babits, Szabó Lőrinc, Pilinszky, Esterházy…Iskolák, lakások, albérletek: életük egy-egy időszakában mindannyian szorosan kötődtek a Palotanegyed egyes épületeihez. Néha megkoszorúzott márványtábla, néha csak egy-egy boríték címzése árulkodik arról, kik éltek itt. A Fiatal Írók Szövetsége az Imagine Budapesttel együttműködve „interaktív irodalomtörténeti séta” keretében mutatja be az írásokat ihlető tereket, a személyes drámák és játékos ugratások, az írás gyötrelmes és boldog születésének helyszíneit. A séta során az érdeklődők kivételesen olyan helyszínekre is bejuthatnak, melyek a látogatók számára más alkalmakkor nem közelíthetők meg, közben izgalmas történeteket hallhatnak íróinkról, melyek ezekhez a helyszínekhez kapcsolódnak. A szervezők arra csábítják az olvasókat, sétáljanak velük azokon az utcákon, nézzék meg velük azokat a házakat, hallgassák meg, hogyan éltek itt íróink.

A séta időtartalma két és fél óra, a részvétel díja 1000 forint, melyhez ajándékkönyvet adunk.

 

FONTOS!

Az online regisztrációt lezártuk, mivel a túraidőpontok jelentős része megtelt. Jegyek igen-igen korlátozott számban kaphatók lesznek a FISZ standjánál a Könyvhét ideje alatt.

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel az Imagine Budapesttel közösen pót-alkalmakat igyekszünk szervezni a közeljövőben (a Könyvhét ideje alatt azonban erre már nem lesz lehetőség). Bővebb információt a fiatalirok.blog.hu, valamint az imaginebp.hu oldalon találnak.

 

Tervezett időpontok:

péntek 16:00,

szombat: 10:00, 16:00,

vasárnap: 10:00, 16:00 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr234566111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása