máj
21
A FISZ és a Púder Bárszínház bemutatja:
 
PRÓZARÁZÁS
- Irodalmi csendesülős fiatal prózistákkal -
 
A Prózarázás című sorozatban a fiatalabb korosztályhoz tartozó prózistákat lát vendégül a házigazda, Falvai Mátyás. Azért prózaírókat, mert a líraközpontú hazai irodalmi életben róluk kevesebb szó esik. Másfelől pedig azért, mert ezekkel a beszélgetésekkel igyekszünk eloszlatni az íróval kapcsolatos sztereotip elképzeléseket, természettudományos igénnyel akarjuk megmutatni mindazt, ami a fiatal prózaíróban van. Ott belül. A fejében például. Eddig Szabó Tibor Benjámint, Gerőcs Pétert, Csapody Kingát, Csepregi Jánost és Darvasi Ferencet láttuk vendégül. Hatodik vendégünk Grecsó Krisztián lesz.
 
GRECSÓ KRISZTIÁN A csongrádi Batsányi János Gimnáziumban érettségizett 1994-ben. A békéscsabai Kőrösi Csoma Sándor Főiskola után a szegedi József Attila Tudományegyetem magyar szakán diplomázott. 1997-től 2006-ig a Bárka szerkesztője, 2007 és 2009 között a Nők Lapja vezető szerkesztője, 2006-tól 2009-ig a Szépírók Társaságának alelnöke. 2009-től az Élet és Irodalom munkatársa. Első sikerét a Pletykaanyu című novelláskötetével aratta, 2001-ben. Több utánnyomás után 2006-ban jelent meg a könyv második, átdolgozott kiadása (Magvető). 2005-ben látott napvilágot Isten hozott című regénye (Magvető), amely 2007-ben németül, 2008-ban csehül, 2009-ben szlovénul is megjelent. Következő regénye, a Tánciskola 2008 tavaszán, a Mellettem elférsz pedig 2011-ben került a könyvesboltokba.
A Budapesti Katona József Színház 2010-ben mutatta be a Cigányok című darabot. Az előadás első részében Tersánszky Józsi Jenő műve látható, amelyet a második részben Grecsó aktualizálva továbbgondol. (Forrás: wikipedia)
 
Helyszín: Púder Bárszínház (pinceklub), 1092 Budapest, Ráday u. 8.
Időpont: 2012. május 22. (kedd), 19:00
 
A sorozat utolsó estje:
 
Június 5. (kedd): Bencsik Orsolya
 
Csatlakozz Facebook-oldalunkhoz a legfrissebb infókért:

Nézd meg kedvcsináló videónkat itt:
 
Háttérinfók:
 
A rendezvényt támogatta:
MASZRE
NKA Márai-program
JAK
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr84529740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.