jan
11

A Fiatal Írók Szövetsége immár negyedik alkalommal rendezi meg szimpóziumát Szabadka neves szülöttei, Kosztolányi Dezső és Csáth Géza életműve előtt tisztelegve. A tanácskozás témája ezúttal a Kosztolányi- és Csáth-opusok szépirodalmi "továbbélése", az általuk megteremtett hagyomány kortárs átírása, azaz az utókor szerzőinek mémként való megfertőzése lesz. Az előadók ezért a mai magyar irodalom egyes képviselőinél búvópatakként elő-előbukkanó, a két századeleji alkotó ars poeticájához, szövegeihez és emblematikus alakjához köthető textusokról és azok kiterjedt utalásrendszeréről értekeznek majd. A konferencia részvevői tehát arra a kérdésre keresik a választ, hogy miféle narratív keretek között és milyen jellegű nyelvi reflektáltságban lehet létjogosultsága a mostani literatúrában Kosztolányi Dezső és - az egyébként éppen 125 éve született - Csáth Géza írásművészetének.

A szimpóziumot megnyitja: Tolnai Ottó

Előadnak: Mikola Gyöngyi, Lapis József, Hózsa Éva, Virág Zoltán, Bednanics Gábor, Bengi László,
Mészáros Márton, Kollár Árpád, Korpa Tamás és Berényi Emőke

Mikor: Január 14-én (szombat) 10 órától 
Hol: a palicsi könyvtárban

Ha tetszik az ötlet, esetleg ismersz másokat is, akiket érdekelne a program, megköszönjük, ha felhívod ránk a figyelmet! Ha érdekel a FISZ tevékenysége, ha van kedved a részesévé válni, akkor bátran csatlakozz a Fiatal Írók Szövetségének facebookos oldalához! 

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr833536853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása