dec
4

A Fogasházban 2011. december 7-én a Fiatal Írók Szövetségének szervezésében 19 órától Horváth Veronika, Mechiát Zina és Bende Tamás - három fiatal költő, akiknek nem csak versei modernek, izgalmasak, és frissek, hanem a forma is, ahogyan megjelentek - (e-)köteteinek bemutatására kerül sor az idei utolsó FISZ Klub keretében. A szerzőkkel Csapody Kinga fog beszélgetni. 

 Helyszín: Fogasház (Budapest VII. kerület Akácfa utca 51.)

Időpont: 2011. december 7. 19:00-tól

Belépés: ingyenes

Néhány gondolat a szerzőkről, köteteikről:
"Formabontás. Egyszerűség. Keresés. Talán e három szó jellemzi leginkább Horváth Veronika első kötetét, a Kóborlátást. Formabontás, mert a könyvben számos olyan vers található, amely a vizuális költészet egy-egy darabjának is tekinthető. Egyszerűség, mert a verssorok rövidsége és a töredezettséget keltő hatások ellenére is letisztult, visszafogott ívek jellemzőek a fiatal költő kötetbeli munkáira."- írja Dobás Kata.

 

Mechiat Zináról Zalán Tibor így vélekedik: "Eldönthetetlen, őrültség vagy elszántság szükségeltetik-e ahhoz, hogy egy pályáját kezdő lírikus a huszonegyedik század elején a szürrealizmusba szeressen bele (vagy vissza), tiszta és lélegző avantgarde-verseket írjon, és a kellően fellazított nyelvi formákkal a legmodernebb életérzéseket próbálja meg kifejezni." Verseiről pedig: "Álom, képzelet, magánmítosz és emlékezés kavarog az írásokban szétválaszthatatlanul, esendő emberi sorssá összeállva, többnyire a kauzális logika következetes felfüggesztésével. Így tudnak föllebegni szövegeiben a legsúlyosabb lélek-nehézkedések is, így válnak érdekessé – és érdeklődésünkre számot tartóvá – a csak jelzéseikben megmutatkozó alkotói életmozzanatok."

Bende Tamás költészetéről Mócsai Gergely a következőt fogalmazta meg"... holmi polgári attitűd – persze csak azért, hogy az emögött folyton ott lebegő fenyegetés, a semmibe hullásé, minél feltűnőbb lehessen. Feszítő kötéltánc 2011-ből, majd’ száz évre a későmodern hasonlóan villogó horizontjától...A könyv – az utazás – végére elérkezünk valami másnak, nagyobbnak a kezdetébe.
A legkomolyabban vett költészet felé."

 

Ha tetszik az ötlet, esetleg ismersz másokat is, akiket érdekelne a téma, megköszönjük, ha felhívod az ő figyelmüket is programunkra! Ha érdekel a FISZ tevékenysége, ha van kedved a részesévé válni, akkor bátran csatlakozz a Fiatal Írók Szövetségének facebookos oldalához! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr933436563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása