nov
20
Köss ki velünk Portóban!
 
Holnap, azaz november 21-én a portugál Miguel Castro Caldas beszélget Egressy Zoltánnal a kortárs drámaírás és a színház kérdéseiről, lehetőségeiről egy pohár portói mellett. 


A beszélgetés előtt, alatt vagy után megkóstolhatod az A38 Étterem konyháján speciálisan erre az estre elkészített portugál finomságokat és az elmaradhatatlan portóit. A beszélgetés után kétnyelvű (na, melyik kettő?) mini-felolvasószínház, és persze autentikus portugál zene! 

Az estet az Instituto Camoes, a FISZ és az A38 szervezi,a moderátor Urbán Bálint lesz.

A belépés díjtalan! 

Az 1972-ben született Miguel Castro Caldas számos aktuális társadalmi kérdést egészen új meglátásból fejtegetve vált az egyik legizgalmasabb kortárs portugál íróvá, különösen Babel és Open Europe című köteteivel aratott zajos sikert. Legerőteljesebb drámái: O homem do pé direito és a Nunca terra.

Egressy Zoltán író, költő, műfordító és drámaíró. Műveit a 90-es évek óta folyamatosan játsszák a legnívósabb magyar és külföldi színházakban. Leghíresebb darabját - a Portugált - többek között lengyel, cseh, szlovák, angol és stílszerűen portugál nyelven is előadták. Legutóbbi kötete Szaggatott vonal címen idén jelent meg a Kalligramnál.

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr593398628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása