nov
16

- Miért nincs gyerekkönyvkritika? - kérdezi a meseíró, aki úgy érzi, Magyarországon a mese valamiért lenézett műfaj az irodalmon belül.

- Miért nincs gyerekkönyvkritika? - sóhajt fel a szülő, aki úgy gondolja, gyakran találkozik kevésbé erős mesekönyvekkel, a szerinte igazán jókra viszont csak ritkán és véletlenül sikerül ráakadnia.

- Miért nincs gyerekkönyvkritika? - teszi fel a némiképp provokatív kérdést a Fiatal Írók Szövetsége is, remélve, hogy a Mesebeszéd: szimpózium a gyerekkönyvkritikáról című beszélgetéssorozatán közelebb kerülhetünk a megfejtéshez, még akkor is, ha a célig számos másik fontos és nehéz kérdésen keresztül vezet is az út. (Egyáltalán mi a gyerekirodalom? Hogyan definiáljuk? Mi történt az elmúlt tíz évben – azóta, hogy a gyerekirodalom kifejezés egyáltalán megszületett? Mi az oka annak, hogy a fordításirodalomra ezen a területen is kevesebb figyelmet fordítunk az indokoltnál? Feladata-e a kritikának orientálni az olvasókat? Vagy tévedés volna a kritikának ilyen világjobbító szerepet tulajdonítani?)

Az izgalmas délutánra minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Elekes Dóra főszervező és a Fiatal Írók Szövetsége!

Időpont? 2011.11.18. 15:00-18:30

Helyszín? Szatyor Bár és Galéria XI. ker. Bartók Béla út 36.

Részvétel? Ingyenes, ami helyben levásárolható.

A program:

15-16 Szerkesztők szekciója
Moderátor: Szegő János
A beszélgetők: 
Balázs Eszter (Prae.hu, Libri), Károlyi Csaba (ÉS), Mészáros Sándor (Kalligram), Sándor Csilla (Csodaceruza), Urfi Péter (Magyar Narancs)

16:15-17:15 Kritikusok szekciója
Moderátor: Szekeres Nikoletta
A beszélgetők: Győri Hanna, Lovász Andrea, Nagy Boldizsár, Orcsik Roland, Rácz I. Péter, Tamás Zsuzsa

17:30-18:30 Szakértők szekciója
Moderátor: Mészáros Márton
Fenyő D. György, Gombos Péter, Józan Ildikó, Keresztesi József, Sütő Csaba András,
Varga Betti

Ha tetszik az ötlet, esetleg ismersz másokat is, akiket érdekelne a téma, megköszönjük, ha felhívod a figyelmet pénteki programunkra! Ha érdekel a FISZ tevékenysége, ha van kedved a részesévé válni, akkor bátran csatlakozz a Fiatal Írók Szövetségének facebookos oldalához! 

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr873384687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása