jún
4

könyvalternativ_1.jpg

 

Hogyan teremthet közösséget a könyv napjainkban? Milyen alternatív csatornákon, kalandos utakon juthat el egy-egy mű olvasótól olvasóig? Milyen kísérletek vannak erre ma Magyarországon? Mennyire eredményes a közösségi könyvcserebere vagy épp a könyvsikerek kölcsönzése?

És ha a másik végéről közelítünk: kinek és hogyan lehet ma kötete? Anyagi, technikai, esztétikai vagy marketingkérdésről beszélünk? Ki dönt és mi alapján?

2013. június 5-én a Lumen Kávézóban (1088 Budapest, Mikszáth tér 2.) 18 órától két kerekasztal-beszélgetés során próbálunk választ találni ezekre az izgalmas kérdésekre, miközben szekszárdi borok segítenek a kiszáradt torkokon.

Program:

18:00-18:55 Élet a klasszikus könyvesboltokon kívül

Az utóbbi években több izgalmas kezdeményezés is elindult, melyek célja az olvasásnépszerűsítés szolgálata úgy, hogy az olvasni vágyók lényegesen olcsóbban, esetenként ingyen vagy cserekereskedelem útján juthassanak a vágyott olvasmányokhoz. Valóban lehet-e közösségteremtő ereje a könyvcserélgetésnek? Érdemes felolvasóesteket szervezni plázákba? Lehet ötvözni a könyvtárat és a könyvesboltot?

Résztvevők:
Forgon Miklós, művelődésszervező, a Nyitott Könyvespolc ötletgazdája és irányítója, a Kispesti Munkás Művelődési Otthon munkatársa
Kun Gabi, a Rukkola – könyvcserélde egyik ötletgazdája, igazgatója
Sipos Anett, ügyvezető, Első Könyvsiker Kölcsönző

A beszélgetést moderálja: Csepregi János, író, a FISZ elnökségi tagja

19:05-20:00 Ki mondja meg, miből lehet könyv?

"Ne áltasd magad, az emberek ma már nem olvasnak verseket. Pláne nem papíron. Ha összeszedsz 2500 like-ot erre az oldalra, majd akkor szólj!" Ki dönti el és mi alapján, hogy miből lehet, miből legyen könyv? Mennyire az esztétika, mennyire az üzleti lehetőség határozza meg? És mit szól mindehhez maga a szerző? Hogyan változik a kánon, mi alapján választ az olvasó? A pénz, az ízlés és a technikai lehetőségek hogyan ütköznek meg vagy épp ellenkezőleg hogyan erősíthetik egymást? Mekkora szakmai, könyvpiaci és kulturális súlya van ma a könyvkiadóknak? A beszélgetés kiindulópontja Belányi József „Akkor lesz neked önálló köteted, ha ember lép a Holdra” projektje

 Résztvevők:
Belányi József, reklámszakember, költő
Érsek Nándor, a Scolar kiadó vezetője
Borbáth Péter, a Fiatal Írók Szövetségének FISZ-könyvek könyvsorozatának szerkesztője

A beszélgetést moderálja: Szabó Tibor Benjamin, író, az Új Könyvpiac, könyvszakmai lap felelős-szerkesztője

Vendégeinket minőségi szekszárdi borokból készült fröccsel várjuk.
A belépés ingyenes!


Támogatóink: MASZRE, NKA

Az esemény meghívója a facebookon: https://www.facebook.com/events/602030756483532/?fref=ts

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr605343517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása