feb
4

Időpont: 2016. január 26.

Helyszín: Budapest, Bajza utca 18., FISZ-iroda

Jelen vannak: Kollár Árpád elnök, Korpa Tamás, Mészáros Márton, Szőllőssy Balázs, Antal Nikolett elnökségi tagok, Sifter Veronika, Pál Vanda, Csepregi János

Elnök megállapítja, hogy az elnökségi ülés határozatképes. Elnökség egyhangúan elfogadja a napirendet, amellyel kapcsolatban az alábbi döntések születnek.

Levezető elnök: Kollár Árpád (egyhangú + 1 tartózkodás)

Jegyzőkönyv-vezető: Szőllőssy Balázs (egyhangú + 1 tartózkodás)

Napirendi pontok: egyhangúlag elfogadva

  1. József Attila-díj, NKA-kuratórium jelölés, Kárpát-Medencei Nonprofit Kft.

A FISZ elnöksége úgy határoz, hogy részt vesz az NKA kuratóriumainak jelölési folyamatában, és Bednanics Gábort és Hansági Ágnest kívánja jelölni a Szépirodalmi Kollégiumba. Ennek indokairól a tagságot külön levélben értesíteni fogja.

A József Attila-díj jelölésével kapcsolatban Kollár Árpád elnök tájékoztatja az elnökséget arról, hogy Orbán János Dénes újdonsült kuratóriumi tag tájékoztatása alapján a tavalyi jelölések érvényesek maradtak, különös tekintettel a két kimaradó jelölt, Lanczkor Gábor és Nagy Koppány Zsolt személyére.

Az aktuális kultúrpolitikai helyzettel kapcsolatban a Szövetség tagságát az elnökség levélben értesíteni fogja a következő három napon belül.

  1. FISZ 18 programsorozat

Az Elnökség egyhangúan dönt arról, hogy „FISZ 18” címmel programsorozatra pályázik pályakezdő fiatalok bemutatkozó programjai és író-olvasó találkozók létrehozása céljából. A program koordinációjával az Elnökség Csepregi Jánost bízza meg.

  1. Könyvkiadás, -terjesztés

Pál Vanda könyvkiadás-felelős beszámol az elmúlt hónapok könyvkiadási eredményeiről. 

  1. Tagfelvétel

Korpa Tamás beszámol róla, hogy két tagfelvételi kérelem érkezett be a Szövetséghez. Olti Dórát az elnökség egyhangú szavazással felveszi tagjai közé. István Csaba pályázatát az elnökség egy igen, két tartózkodás és három nem szavazattal elutasítja, a felvétel érdekében további szövegmutatványok elküldésére és/vagy ajánlók felkerésére kéri.

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr398359456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása