ápr
21

ELNÖKSÉGI JEGYZŐKÖNYV

Időpont: 2015. április 15.

Helyszín: Budapest, Bajza utca 18., FISZ-iroda

Jelen vannak: Kollár Árpád, Korpa Tamás, Mészáros Márton, Szőllőssy Balázs, Antal Nikolett, Sifter Veronika, Borbáth Péter, Neszlár Sándor

Elnök megállapítja, hogy az elnökségi ülés határozatképes. Elnökség egyhangúan elfogadja a napirendet, amellyel kapcsolatban az alábbi döntések születnek.

Levezető elnök: Mészáros Márton (egyhangú + 1 tartózkodás)

Jegyzőkönyv-vezető: Szőllőssy Balázs (egyhangú + 1 tartózkodás)

Napirendi pontok: egyhangúlag elfogadva

1. Tagfelvétel

Korpa Tamás beszámol a legutóbbi tagjelentkezésekről. A FISZ tagjai közé felvételt nyert Németh Gábor Dávid (egyhangú), Szendi Nóra (egyhangú)

2. FISZ Háló 2015

Sifter Veronika beszámol róla, hogy a FISZ Háló 2015-ös projekt támogatásra került.

3. Könyvhét

Mészáros Márton beszámol róla, hogy amikor beérkeznek a katalógusba a szövegek (április közepe), akkor lesz majd egy újabb találkozó a programok kapcsán.

4. Tábor

Varga Betti nevében Sifter Veronika beszámol a FISZ-tábor előkészületeiről. Az Elnökség elfogadja a beszámolót.

5. Publishing Hungary

Mészáros Márton beszámol a FISZ delegáltjaként a Publishing Hungary-program kuratóriumában végzett tevékenységéről. A FISZ célja, hogy a fiatal szerzőket a nemzetközi irodalmi fesztiválokon innovatív kapcsolódó rendezvényeken mutassák be.

6. Arculat, design, könyvhordozó táska, honlap

4 igen, 2 nem, 2 tartózkodással a kiterjesztett elnökségi ülés résztvevői úgy döntenek, hogy a meghívásos pályázat pályázói közül Nagy Norberttel folytatjuk a további munkát, és leülünk vele közösen,

7. Holokauszt-emlékközponttal való együttműködés

Antal Nikolett és Mészáros Márton beszámol róla, hogy a Holokauszt Emlékközpont együttműködést ajánlott fel a FISZ-nek a pedagógiai programukban, együttműködő partnerként való pályázással. A FISZ Elnöksége egyhangúlag támogatja a közös pályázat ötletét, a FISZ részéről való koordinációval Antal Nikolettet bízza meg.

8. Könyvkiadás

Neszlár Sándor és Szőllőssy Balázs beszámolt a könyvkiadói program jelenlegi helyzetéről. A Könyvhétre minden tervezett könyv meg fog jelenni.

9. Alapszabálymódosítás, taggyűlés

Sifter Veronika irodavezető beszámol arról, hogy a FISZ alapszabálymódosításához beérkezett a második hiánypótlás, amelynek nincs tartalmi összefüggése az előzővel. Az Elnökség úgy határoz, hogy a módosításhoz szükséges taggyűlést egybeköti a május végi közgyűléssel, amelyen a Felügyelő Bizottság újraválasztását is kezdeményezni kellene. Az Elnökség felkéri Kollár Árpád elnököt, hogy hívja össze a FISZ közgyűlését májusban egy alkalmas időpontra.

10. Írókölcsönző

Varga Betti nevében Sifter Veronika beszámol az Írókölcsönző című programsorozat előkészületeiről. Az Elnökség elfogadja a beszámolót.

11. MAPSI-konferencia

Sifter Veronika beszámol róla, hogy társadalmi célú művészeti projektek bemutatására szolgáló észtországi konferenciára meghívást nyert a FISZ július 7-ére. Az Elnökség Sifter Veronikát bízza meg az előadás megtartásával.

12. Turnébusz

Szőllőssy Balázs beszámol a Turnébusz-program előkészületeiről. Az Elnökség elfogadja a beszámolót.

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr647385804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása