feb
12

irogep.jpg

A Fiatal Írók Szövetsége a Die Hard 5 premierjével egyidőben, a kelet-közép-európai traumatalálkozó apropóján, a szerelem nemzetközi ünnepén, 48797 nappal Móricz Zsigmond születése után, a 2012-es Móricz-ösztöndíj elmaradásának évfordulójára meghirdeti az első nemzeti írósztrájkot.

Minden nyelvünkért, nemzetünkért felelősséget érző írót, költőt, irodalmárt, kritikust, esszéistát, közírót felszólítunk arra, hogy 2013. február 14-én 00.03 perctől 23.59-ig (CET) mindennemű írásbeli megnyilatkozástól tartózkodjék!

Egy árva szót sem fogunk leírni!
 

Nem írunk eposzt, nagyregényt, szomorújátékot, népszínművet, haikut, koant, balladát, canzonét, dithyrambost, rapszódiát, szonettkoszorút, sestinát, iskoladrámát, limericket, tanmesét, sőt, még egy sms-t sem. Nem fogalmazunk, nem alkotunk. (Slam poetry mehet.)

Várjuk a szolidáris alkotók, szervezetek, akadémiák csatlakozását!

Kérünk minden sztrájkolót, hogy dokumentálja, videó- és képposztokkal illusztrálja sztrájktevékenységét, és töltse föl az esemény falára!

A sztrájktörőket szétírjuk, félreértelmezzük valamint kipletykáljuk.

Követeléseink nincsenek, de ha nem teljesülnek, örökre elnémulunk!

Az eseményhez itt csatlakozhatsz:

http://www.facebook.com/#!/events/336953423076026/

Írás helyett aznapra ajánljuk a FISZ nemzetközi traumatalálkozóját, részletek és esemény itt:

http://www.facebook.com/#!/events/369370773170684/

fiszlogo.jpgHa tetszik az ötlet, esetleg ismersz másokat is, akiket érdekelne a program, megköszönjük, ha felhívod ránk a figyelmet! Ha érdekel a FISZ tevékenysége, ha van kedved a részesévé válni, akkor bátran csatlakozz a Fiatal Írók Szövetségének facebookos oldalához! 

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr785076793

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Забастовка 2013.02.12. 15:53:41

Holnapután sztrájk lesz, magam is csatlakozom hozzá (sőt konkrétan már a múlt héten elkezdtem sztrájkolni, alighanem). Talán még gondolkodni sem leszek hajlandó aznap.    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása