már
4

Mi a politikai költészet? Létezik-e egyáltalán ez a kategória? Írnak-e a kortárs költők a közéletről, létezik-e kortárs politikai költészet? Van-e súlya? Van-e, volna-e közönsége? Milyen irányok, hagyományok élnek egymás mellett? Áthidalhatatlan-e a szakadék a párhuzamos kánonok között? Egyáltalán: kell ez nekünk?

A fenti kérdésekre remél választ a Fiatal Írók Szövetsége és a Szépirodalmi Figyelő folyóirat a március 8-án 17 órától a Szatyor Bárban megrendezésre kerülő szimpóziumon. A témát két kerekasztal vitatja meg: a (politikus) költőké és a teoretikusoké. Izgalmas csütörtök délutánra számíthatunk!

Első kör: Kukorelly Endre, L. Simon László, Schein Gábor, Szálinger Balázs.

Második kör: Bazsányi Sándor, Bene Sándor, Horkay Hörcher Ferenc, Vári György.

Moderátorok: Kollár Árpád és Mészáros Márton.

A szervezők célja, hogy nyitott, higgadt párbeszédet kezdeményezzenek a témában, melyhez a hívószavak az irodalom, a politika, a közélet, a kettős kánon. Kissé talán naivan, de azt gondolják, fontos, hogy egymás mellé üljenek, közösen beszélgessenek azok, akik alapvetően mást képviselnek – és kellenek az olyan kiegyenlített rendezvények, amelyek ezt lehetővé teszik.

A belépés ingyenes!

Helyszín: Szatyor Bár (1111 Budapest Bartók Béla út 36.)

Időpont: 2012. március 8. 17:00

 

Ha tetszik az ötlet, esetleg ismersz másokat is, akiket érdekelne a program, megköszönjük, ha felhívod ránk a figyelmet! Ha érdekel a FISZ tevékenysége, ha van kedved a részesévé válni, akkor bátran csatlakozz a Fiatal Írók Szövetségének facebookos oldalához! 

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr994287759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása