sze
19

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Az Erdélyi Magyar Írók Ligájának X. Írótáborában, a Kovászna megyei Árkoson összegyűlt írószervezetek (Erdélyi Magyar Írók Ligája, Fiatal Írók Szövetsége, József Attila Kör, Magyar Írószövetség) fordulnak Önhöz.

A sikeres nemzetek felismerték, hogy a kultúra biztosítja hosszútávon a fennmaradásukat. Az írószervezetek kiszámítható működése nélkül a magyar irodalomnak nincs jövője, írott szó nélkül pedig nincs fejlődés.

A Kárpát-medencében működő magyar írószervezetek, valamint a hozzájuk kapcsolódó műhelyek, kiadók, folyóiratok bizonytalan körülmények között, javarészt társadalmi munka formájában folytatják anyanyelvápoló, identitásőrző tevékenységüket.

Az irodalmunk utánpótlását biztosító szervezetek kiszolgáltatott helyzetben vannak. A  támogatás, melyet 2011-ben a mai napig nem kaptak meg a művészeti műhelyek, még a túlélésükhöz sem elég.

Az aláírók a Miniszterelnök Úr segítségét kérik.

 

Árkos, 2011. szeptember 17.

 

 Erdélyi Magyar Írók Ligája (Király Zoltán, ügyvezető elnök)

Fiatal Írók Szövetsége (Kollár Árpád elnök)

József Attila Kör (Balogh Endre elnök)

Magyar Írószövetség (Szentmártoni János elnök)

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr73239241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása