jún
1

A FISZ Hortus Conclusus sorozatának jubileumi 25. köteteként Kiss László Kis és egyéb világok című kritikakötetét jelentetjük meg. A Könyvheti dedikálás időpontját itt, helyszínét itt találhatod meg.

A KÖTETRŐL/-BŐL:

 

Mivelhogy a mítosz nagyon is valóságos dolog. Csak össze ne keverjük a kettőt.

 

„Már megbeszéltük, hogy ez egy másik világ. Már nem a szocializmusban élünk. Lehet, hogy nálatok az intézetben maradt minden a régiben, de nálunk ezerrel nyomulni kell. Néha hétvégén is. S ne hidd, hogy ez annyira borzalmas dolog. Megszoktuk, csináljuk. Ennyi.”

(Benedek Szabolcs: Kóla együttes)

 

„A biztos vonalvezetésű narrátor segédletével utazó olvasó (így részben a herceg is) bárhová lép, mindenütt az univerzális pusztítás emlékeiben ütközik; a kolostor bejáratánál található félig levert kapu, a megkínzott eb, a veszett róka, a szentély beomlasztott fala s az így megsemmisült könyvek, a deszkabódéra szemüknél fogva felszögezett halak kivétel nélkül valami titokzatos megsemmisülés nyomait őrzik. A rombolás – megfelelve a regény ciklikusságának – rombolást szül.”

(Krasznahorkai László regényéről)

Kiss László Kis és egyéb világok című kötete a kortárs magyar irodalom közelmúltbeli teljesítményét teszi mérlegre nyitottan, élesen, szellemesen. Gyűjteményével a szerző 2010-ben elnyerte az MTA Az év pedagógus kutatója díját.

 

Kötés: ragasztó

Terjedelem: 176 oldal

ISBN 978 963 7043 41 3

Ár: 1900 Ft

 

KISS LÁSZLÓRÓL:

 

 

1976-ban született Gyulán, jelenleg is itt él. Egykori gimnáziumában tanít magyart és történelmet, 2006 őszétől a Bárka szerkesztője. Első novelláskönyve 2003-ban, Szindbád nem haza megy címmel, a második (Árnyas utcai szép napok) a 2008-as Könyvhéten látott napvilágot. Legutóbbi kispróza-kötete, A térképnek, háttal 2010-ben, Kis és egyéb világok című kritikagyűjteménye a 2011-es könyvhétre jelent meg a FISZ Hortus Conclusus könyvsorozatában.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr342946660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása