jún
4

előlap_blogra.jpg

Irodalmi városnéző túrával, könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és kötetlen, zenével aláfestett felolvasásokkal várja az érdeklődőket az idén 15 éves Fiatal Írók Szövetsége az Ünnepi Könyvhéten.

Hogyan teremthet közösséget a könyv napjainkban? Milyen alternatív csatornákon, kalandos utakon juthat el egy-egy mű olvasótól olvasóig? Milyen kísérletek vannak erre ma Magyarországon? Mennyire eredményes a közösségi könyvcserebere vagy épp a könyvsikerek kölcsönzése? A könyv alternatív útjai címmel Ilyen kérdésekre keresik a választ a beszélgetőpartnerek (kiadói szakemberek, kulturális menedzserek) a Könyvhét előestéjén (2013. június 5., 18 órától) a FISZ két szekcióban megtartandó kerekasztal-beszélgetésein. A helyszín a Mikszáth téri Lumen Kávézó. Részletes információ az estről itt található:

http://fiatalirok.blog.hu/2013/06/04/a_konyv_alternativ_utjai_kerekasztal-beszelgetes

Ugyanezen az estén 20 órától, szintén a Lumen Kávézóban rendezik Korpa Tamás elsőkötetes költő könyvbemutatóját. Az Egy híd térfogatáról című verseskönyvet a sorozatszerkesztő Szőllőssy Balázs és Borbáth Péter mellett Mészáros Márton irodalomtörténész mutatja be. A kötetről további információkat itt olvashat:

http://fiatalirok.blog.hu/2013/06/04/konyvbemutato_korpa_tamas_egy_hid_terfogatarol

A FISZ és az Imagine Budapest által közösen szervezett irodalmi séta a 2012-es Könyvhét egyik legnépszerűbb rendezvénye volt. A jegyek jelentős része már a meghirdetés pillanatában elfogyott, ezért a 2013-as Könyvhéten újabb 60 érdeklődő vehet majd részt kedvezményes áron a Palotanegyed irodalmi helyszíneit bemutató alternatív városnéző túrán. Két időpontra lehet jelentkezni, június 8. (szombat) 15:00 és június 9. (vasárnap) 10:30. Jegyek kizárólag a FISZ standjánál válthatók, csütörtök délutántól, 1500 forintos áron.

http://fiatalirok.blog.hu/2013/06/04/poetika_terei_ujratoltve_irodalmi_varosnezo_tura_a_konyvheten

A FISZ idén is friss könyvekkel készült a Könyvhétre. A FISZ Könyvek sorozatban Csapody Kinga EX című kisprózakötete és Korpa Tamás Egy híd térfogatáról című verseskönyve jelenik meg a könyves ünnepre. A már kötettel rendelkező alkotókat közlő Hortus Conclusus sorozatban Balázs K. Attila A zöld fotel lakója című regénye, Csík Mónika Hattyúnyakú című verseskötete (a vajdasági zEtna kiadóval közös gondozásban) és Pál Dániel Levente Hogy éltünk, nem hiába című lírakötete látott napvilágot. Az irodalomtudományi könyvsorozat, a Minerva Kovács Flóra A közösség a kortárs erdélyi drámában és színházban és Kántás Balázs NYELV/RÁCS/TÖRÉS – Közelítések Paul Celan költészetéhez című tanulmánykötetetekkel jelentkezik.

A dedikálások időpontjai itt találhatók:                                  

http://fiatalirok.blog.hu/2013/06/04/dedikalasok_a_fisz_standjanal_a_84_unnepi_konyvheten

A szervezet 15 éves fennállásának ünnepére szombat este (június 8., 19:00), a Könyek Éjszakájára „All star” felolvasást tervez a FISZ régi és új tagok részvételével. A versek aláfestéseként dj millerfate szolgáltat hangulatos elektronikus zenét, és a zentai Aphonia zenekar is fellép akusztikus produkciójával.

hátoldal_blogra.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr915343578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása