jan
31

Világvége helyett – Alkotói pályázat a FISZ-nél

Ha szereted az irodalmat, sőt, magad is műveled, és van még energiád a maja próféciákon való elmélkedés mellett némi szépirodalmi megmérettetésre, nem töltötted még be a harmincötöt és van 3000 forint megtakarításod, akkor a Fiatal Írók Szövetségének (FISZ) idei alkotói pályázatát pont neked találták ki!

Kitől? Mit?

A FISZ a fenti kritériumoknak megfelelő bármely természetes személytől vagy személyek csoportjától kötetnyi terjedelmű (próza esetén minimum 160.000, maximum 400.000, vers esetén minimum 25.000 leütésnyi) kéziratot vár. A pályázatra kötettel még nem rendelkező szerzők kéziratait is várjuk. Műfaji megkötés nincs.

Hogyan? Hova?

A pályázati munkákat kizárólag postai úton fogadjuk a FISZ címén: 1397 Budapest, Pf.: 546. A kézirat mellett a szerző elérhetőségeit (postacím, emailcím, telefonszám) is tartalmazó önéletrajza és a nevezési díj befizetését igazoló csekk másolata is szükséges. Az előző évek pályázatainak tapasztalatait figyelembe véve felhívjuk a figyelmet, hogy kézirat alatt nem kézzel írt szöveget értünk.

A pályázatok postára adásának határideje: 2012. május 20.

Mibe?

Nevezési díj: 3000 Ft/pályázat, melyet postai utalványon vagy banki átutalással a FISZ számlaszámára kell átutalni (Budapest Bank 10102086-33859500-00000007). Átutalásnál a közlemény rovatban mindenképp tüntesd fel lakcímed, s azt is, hogy „nevezési díj”.

Mire megy el?

Az eredményhirdetésre a FISZ éves szakmai- és alkotótáborában kerül sor Visegrádon (2012. június 21-23.). A legjobb kéziratok szerzői meghívást nyernek az eredményhirdetést követő, komoly szakmai közönség előtt lezajló felolvasóestre, valamint válogatást kapnak a FISZ eddig megjelent könyveiből. Amennyiben megfelelő színvonalú kéziratok érkeznek be, a FISZ a nevezési díjakból befolyt összeget a legjobb helyezést elérő kötetek megjelentetésére kívánja felhasználni.
A  beérkező pályaműveket a FISZ sorozatszerkesztői neves irodalmárokkal közösen bírálják el.

A FISZ fenntartja a jogot arra, hogy – minőségi okokból – egyes díjakat nem oszt ki. A szervezők kéziratot nem őriznek meg és nem küldenek vissza, kivéve, ha a pályázó felbélyegzett és megcímzett válaszborítékot mellékel. Amennyiben a pályázó valótlan személyes adatokkal (álnéven pályázni természetesen megengedett), vagy nem saját kézirattal pályázik, az a pályázatból történő azonnali kizárását vonja maga után.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr214035936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.