jún
2

 

 

Idei kiadványaink közül talán éppen kakukktojás-jellege miatt az egyik legérdekesebbnek Gerencsér Péter Hany Istók alakváltozásai c. kötete ígérkezik. A szerző - ahogy itt és itt már írtuk - dedikálja is művét a Könyvhéten. A "Tovább" gomb után a legfontosabbakat megtudhatod a szerzőről és kötetéről.

 

 

 

 

 

A KÖTETRŐL

 

1749 tavaszán egy rejtélyes lényre bukkantak a Hanság mocsárvilágban, akit behoztak a kapuvári várba, és akit a hagyomány Hany Istóknak nevezett el.

 

Az elmúlt mintegy kétszázötven év során számos tudományos és ismeretterjesztő cikket, irodalmi adaptációt és művészeti alkotást szenteltek a hansági vadembernek, 2009 óta pedig Kapuváron Hany Istók Fesztivált is rendeznek. A kötet ezt a gazdag örökséget rendszerezi és értelmezi, bemutatva, milyen interpretációk születtek Heinrich von Kleisttől kezdve Jókai Móron és Weöres Sándoron át Tőke Péterig. Az olvasás során feltárul az is, hogyan lett a vademberből a mocsár királya, bujdosó árva, darwini remekmű, matuzsálemi kort megért Pista bácsi, vagy éppen rocksztár és black metal hős.

 

A SZERZŐRŐL

 

Gerencsér Péter: (1977) Kapuvár (születés), Csermajor (a tejesség felé), Csorna (a tejesség), Győr (a tejesség felől), Szeged (magyar - irodalomelmélet - történelem szak, meg egy fél filmelmélet spec.; folyóirat-szerkesztések).  Jelenleg Szegeden PhD-hallgató (Irodalomelmélet Doktori Program).

 

Írásai és fordításai a [DRÓT], a Bölcső, az Irodalomtörténeti Közlemények, a Fosszília, a Vár Ucca Műhely, az Apertúra, a Symposion, a Szőrös Kő, az Irodalmi Jelen Online és a Híd című folyóiratokban jelentek meg.  Kötetszerkesztés és fordítás: Új, média, művészet (Universitas Kiadó Szeged, Szeged, 2008).

 

 

Kötés: ragasztó

352 oldal

ISBN 978 963 7043 43 7

Ár: 3190 Ft 

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr182951658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása