már
6

ELNÖKSÉGI JEGYZŐKÖNYV

Időpont: 2017. március 3.

Helyszín: Budapest VI., Bajza utca 18., FISZ-iroda

Jelen vannak: Tóth-Czifra Júlia, Korpa Tamás, Szőllőssy Balázs, Antal Nikolett, Urbán Bálint, Pataki Viktor, Varga Betti elnökségi tagok, Sifter Veronika pénzügyi vezető, Kellermann Viktória irodavezető

Elnök megállapítja, hogy az elnökségi ülés határozatképes. Elnökség egyhangúan elfogadja a napirendet, amellyel kapcsolatban az alábbi döntések születnek.

Levezető elnök: Antal Nikolett (egyhangú + 1 tartózkodás)

Jegyzőkönyv-vezető: Szőllőssy Balázs (egyhangú + 1 tartózkodás)

Napirendi pontok: egyhangúlag elfogadva

  1. Koszorúzás március 15-én a PIM-ben

Elnökség egyhangúan megbízza Pataki Viktort és Urbán Bálintot, hogy képviselje a FISZ-t a március 15-ei koszorúzáson a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

  1. Tagfelvétel

Korpa Tamás társelnök beszámol arról, hogy az elmúlt időszakban hárman jelentkeztek a FISZ tagjának: az elnökség a társelnök javaslatára egyhangúan úgy dönt, hogy Tóth Júliát felveszi tagjai közé, Reichenbach Józsefet és István Csaba esetében további publikációkra és későbbi újrajelentkezésre ösztönzi.

  1. Babits Mihály műfordítói ösztöndíj

Szőllőssy Balázs kurátor megvitatásra bemutatja a Babits Mihály Műfordítói Ösztöndíjra érkezett pályázatokat. Az Elnökség tagjai javaslatokat tesznek a támogatandó személyekre a március 17-ei kuratóriumi ülésen.

  1. A Hortus Conclusus-sorozat új szerkesztői

Elnökség megbeszélést tart a korábban a FISZ Könyvek-sorozatra pályázó Barlog Károllyal és Pál Sándor Attilával, hogy a Hortus Conclusus-sorozatot az év második feléig vegyék át. A páros március végéig elkészíti a sorozat karakterét adó stratégiát.

  1. A FISZ programjai a közeljövőben

Korpa Tamás beszámol a debreceni kritikai műhelyről, a marosvásárhelyi március 27-ei és április 29-ei versszimpóziumokról (Kovács András Ferenc és Lanczkor Gábor); a májusi kolozsvári irodalmi eseménysorozatról; illetve Pataki Viktorral együtt az április végi ’56-os konferenciáról; Szőllőssy Balázs beszámol a készülő disztópia-konferenciáról; Tóth-Czifra Júlia és Urbán Bálint a kritikustusa-sorozatról; Pataki Viktor az egri konferencia időpontmódosításáról (2017. május 11-12.).

Az elnökség egyhangúan elfogadja a beszámolókat.

  1. Nemzetközi projektek

Kellermann Viktória beszámol a lengyelországi partnerekkel kapcsolatos fejleményekről, illetve a lengyel-magyar nemzetközi pályázatra beadandó tervekről. Elnökség megbízza Kellermann Viktóriát, hogy a lengyelországi partnerkapcsolatokkal kapcsolatos pályázatok felkutatásával és menedzselésével.

Elnökség megbízza Urbán Bálintot, hogy készítse elő a FISZ nyári táborába a francia-magyar irodalmi workshopot.

Az Elnökség megbízza Szőllőssy Balázst, hogy vegye fel a kapcsolatot a Skót Nemzeti Könyvtárral a nyári táborra esetleges skót-magyar irodalmi workshop megtartása ügyében.

  1. 2017-es FISZ tábor

Tóth-Czifra Júlia és Urbán Bálint főszervezők beszámolnak az idei tábor állásáról, arról, hogy hogyan állnak a felkérések. Az Elnökség egyhangúan elfogadja a beszámolót.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr4512559751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása