jún
4

 balazskborito.jpg

 

A 2013-as Ünnepi Könyvhétre jelenik meg Balázs K. Attila kisregénye, A zöld fotel lakója.

Balázs K. Attila 1973-ben született Baróton, jelenleg Székelykeresztúron él. Előző kötete, a Vizuáliák (versek) 2009-ben jelent meg.

A kötetszerkesztője, Zsidó Ferenc így ír a könyvről:

A zöld fotel lakója habitusában egy regény és egy kisregény között helyezkedik el; megvan benne a regényekre jellemző többszólamúság, a műfaji meghatározás helyett használt kiadó történet(ek) kifejezés ugyanakkor a lezáratlanságra, szövegszerűségre is utal. Balázs K. Attila műve a tudatfolyam-regények hagyományából indul ki, de azt a maga szűkszavú módján műveli, a szövegirodalmat klasszikus narrációval ötvözi.

A főszereplő, C., ideje nagy részét egy zöld karosszékben tölti, s képzeleg: a realitás mindig az, amelyet éppen megél; hogy ténylegesen mi is történik, az tulajdonképpen irreleváns. C. megpróbál megírni egy történetet – mely végül meg/átírja az ő életét. A párhuzamosok tehát találkoznak, a C. által kitalált öreg festő és segédje története a záró képben összeolvad C. élettörténetével.  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr465343649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása