okt
10

Helyszín: Budapest, Bajza utca 18., FISZ-iroda

Levezető elnök: Mészáros Márton

Jegyzőkönyv-vezető: Szőllőssy Balázs

Jelen vannak: Kollár Árpád, Neszlár Sándor, Falvai Mátyás, Mészáros Márton, Szalai Zsolt, Szőllőssy Balázs

Elnök megállapítja, hogy az elnökségi ülés határozatképes. Elnökség egyhangúan elfogadja a napirendet, amellyel kapcsolatban az alábbi döntések születnek.

1. Az Elnökség az Emberi Erőforrások Minisztérium Kulturáért Felelős Államtitkárságának Művészeti Főosztályának felkérése nyomán egyhangúan Izsó Zitát jelöli a 2012-es Gérecz Attila-díjra.

2. Az Elnökség dönt arról, hogy a tagság számára körlevélben jelzi, hogy a tagdíjat immár átutalással is be lehet fizetni, a körlevélben egyúttal felhívva a figyelmet a tagsággal járó kedvezményekre (könyvvásárlás, tábori és egyéb kedvezmények) és arra, hogy az adott évben tagdíjukat nem rendező tagok ezekben a kedvezményekben nem részesülnek.

3. Mészáros Márton és Kollár Árpád beszámol az eddigi beszerzésekről: a FISZ 57.000 forintért vásárolt fénymásoló-nyomtató-szkennert. Elnökség dönt a további beszerzésekről: egy hősugárzó és egy létra az irodába, valamint egy komplett hangosítási felszerelés.

4. Elnökség dönt arról, hogy hivatalos levélben kér tájékoztatást az illetékes minisztériumtól a Móricz-ösztöndíj kiírásával kapcsoltban, melyet őszre ígértek, de még mindig nem írtak ki. Amennyiben október végéig változatlanul nincs kiírva az ösztöndíj, a FISZ nyilvános levélben sürgeti majd azt, lehetőleg többi írószervezettel és más művészeti ágak érdekképviseleti szerveivel együtt. Elnökség a tájékoztató levél megírásával Csepregi Jánost bízza meg.

5. Mészáros Márton beszámol arról, hogy egy mobilapp-cég megkereste a FISZ-t, irodalmi séta-applikációt fejlesztenének. Erre forrást az aktuális rendezvénypályázatok keretein belül fogunk próbálni szerezni.

6. Aktuális támogatások és pályázatok: Kollár Árpád beszámol arról, hogy a FISZ a NEA-tól 250.000 forint működési támogatást ítélt meg.

Az aktuális pályázati felhívásokkal kapcsolatban az elnökség további tájékozódásra kéri fel Kollár Árpádot, hogy melyik tervezett rendezvényt melyik pályázatra érdemes beadni. Az Elnökség a következő rendezvények megpályázását támogatja:

a. NKA Nagyrendezvényes határideje okt. 10. (egy darab 2 éves, és egy (két darabos) egy-egy éves 2013-ra és 2014-re)

Táborok (2013-2014): 4 millió évente

FISZ 15 (szervezet bemutatása. Prózarázás (Falvai), Meseműhely (Varga Betti + Neszlár), Kritikustusa (Varga Betti), nagy születésnapi négynapos hét lehetőleg a könyvhét előtt, ennek legyen egy konferenciás eleme a FISZ szerzőiről (ezt a részt Mészáros), + utólagos imázsfilm+ Paralell News-szerű brosúra, könyvkiállítás (Falvai), kötetbemutatók (Szőllőssy), FISZ-klub/műhely (Csepregi), FISZ 15 turné (Szalai))

Weöres-centenárium (Mészáros-Szalai-Bednanics)

Egri konferencia (Bednanics)

Palicsi konferencia (Bednanics)

Mobilapp (Irodalmi Séta) (Mészáros)

b. MASZRE irodalmi, leadási határidő: okt. 15.

Prózarázás (Falvai)

Kritikustusa (Varga B.)

Fényírás (Szőllőssy)

Kulturális határszegések (Szőllőssy)

Vének (Szalai)

Animáció és irodalom (Borbáth)

Könyvhét standon hepöning = túra (Mészáros), Fényírás (Szőllőssy)

Csepregi bombasztikus ötlete

Magyaróra-kommandó (Neszlár)

Egyetemi blokk (Kollár): Debrecen (Korpa), Károli (Mészáros), Újvidék (Berényi), Szeged (Káldy-Kovács), Révkomárom (Tóth Timi), Győr (Szalai), Babes-Bolyai, Nyitra, Szabadka

Sárkányeregetés (Káldy)

Könyvbemutatók (Szőllőssy)

Street Art (Csepregi)

Gyorséttermi felolvasás (Csepregi)

c. NKA Könyves: okt. 11. 

Elnökség a következő szerzők köteteinek kiadására való pályázásról dönt:

FISZ Könyvek: Farkas Balázs, Korpa Tamás, Molnár Illés

Hortus Conclusus: Balázs K. Attila, Csík Mónika

7. Elnökség elbírálja a legutóbbi ülés óta beérkezett tagfelvételi kérelmeket: a FISZ tagjai közé felvételt nyer Gláser Diána, Káldy-Kovács Sára, Hercsel Adél, valamint Mucha Attila.

Magai Miklóst publikációs lista hiányában hiánypótlásra, alkotásai közüli válogatás beküldésére kéri.

Steiner Ádám tagfelvételi kérelmét az elnökség elutasítja, indoklás megírásával Falvai Mátyást bízza meg.

8. Az Elnökség döntést hoz a rendezvényeken történő honoráriumosztás rendszerének egységesítésére. A szerkesztők és az elnökség tagjai számára Kollár Árpád fogja elküldeni az egységesített táblázatot.

9. Falvai Mátyás beszámolt arról, hogy megkereste őt egy cég, amely e-bookosítaná a FISZ eddig megjelent köteteit. Elnökség további információszerzés céljából megbízza Falvai Mátyást további tárgyalások lebonyolítására, egyúttal egyhangú döntést hoz arról, hogy a továbbiakban a szerzőkkel kötött felhasználói szerződéseket ki kell egészíteni az e-bookos felhasználásra vonatkozó résszel. Amelyik szerzővel ilyen felhasználói szerződést nem kötött a FISZ, azoktól sikeres tárgyalás esetén külön-külön hozzájárulást kell kérni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr935188900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása