jún
5

fiszlogo.jpgA Fiatal Írók Szövetsége, a Margó Fesztivál, a VaLyo és a Danube Flow közös rendezvényén a fiatal magyar irodalom ad találkozót a Dunával és a fényfestéssel.

Helyszín: Lánchíd pesti hídfő

Időpont: 2012. június 7. csütörtök 20:00-23:00

A Fényírás-estekről már ismerős koncepció ezúttal szabadtéri helyszínre költözik, így a vízzel, Dunával, folyókkal, hidakkal kapcsolatos, azokra épülő szövegek nemcsak a közönséggel, hanem magával a természettel és a konstrukciókkal is élő kapcsolatba kerülnek. Az eseményen hét fiatal magyar szerző olvassa fel témába illő verseit, melyeket az Osmo Free Band jazz-improvizációi kísérnek, naplemente után pedig az installációk és vetítések révén maguk a szövegek veszik birtokba a környező tereket a finom lounge és minimál zenei aláfestés mellett.

 A késő délután, a Könyvhét hivatalos programjai után kezdődő rendezvényen a zene, a felolvasott szövegek és az azok által inspirált installáció együtt nyújt majd különleges audiovizuális élményt a Vörösmarty térhez közeli vízparti helyszínre kilátogató megfáradt autogramvadászoknak.

 Résztvevők:

Csobánka Zsuzsa

Izsó Zita

Molnár Illés

Németh Dorka

Rhédey Gábor

Szabó Tibor Benjámin

Závada Péter

Osmo Free Band: Huszár László (bass), Márton Lőrinc (gitár), Hajnal Márton (billentyűk), Fatér

Ambrus (dobok), Benjámin Péter (hegedű)

Jerome Andrieux (DJ)

Prókay Ádám (vizuál)

 

Program:

20:00-21:30

A meghívott szerzők olvassák fel szövegeiket az Osmo Free Band zenei

betétjei között. 

 21:30-

Zene és szövegvizualizációs installáció (DJ: Jerome Andrieux, VJ: Prókay Ádám)

 

Az esemény a Facebookon

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr984566107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DIY 2012.06.13. 15:23:38

Meghökkentően jó volt Németh Dorka prózája. Illetve aki ismeri írásait, annak nyilván nem, de így elsőre az általa felolvasott novella fogott meg Csobánka és Závada mellett. (Elnézést a többiektől.)
süti beállítások módosítása