máj
7
A FISZ és a Púder Bárszínház bemutatja:
 
PRÓZARÁZÁS
- Irodalmi csendesülős fiatal prózistákkal -
 
A Prózarázás című sorozatban a fiatalabb korosztályhoz tartozó prózistákat lát vendégül a házigazda, Falvai Mátyás. Azért prózaírókat, mert a líraközpontú hazai irodalmi életben róluk kevesebb szó esik. Másfelől pedig azért, mert ezekkel a beszélgetésekkel igyekszünk eloszlatni az íróval kapcsolatos sztereotip elképzeléseket, természettudományos igénnyel akarjuk megmutatni mindazt, ami a fiatal prózaíróban van. Ott belül. A fejében például. Eddig Szabó Tibor Benjámint, Gerőcs Pétert, Csapody Kingát és Csepregi Jánost láttuk vendégül. Ötödik vendégünk Darvasi Ferenc lesz.
 
DARVASI FERENC 1978-ban született a Békés megyei Gyomán. Főiskolai tanulmányait a Nyíregyházi Főiskolán, az egyetemet az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végezte. Dolgozott a Ráday Gyűjtemény Könyvtárában, illetve az Országos Széchenyi Könyvtárban. Két éve a Bárka folyóirat szerkesztője. Elnyerte a Bárka és a Vörös Postakocsi folyóirat díját (2008), valamint a Király István-díjat (2011). Novellái az Alföldben, az Ambroozia.hu-n, a Csillagszállóban, az Élet és Irodalomban, Forrásban, Kortársban, Látóban, Műútban, Nagyításban, Tiszatájban, Új Forrásban és A Vörös Postakocsiban jelentek meg. Jelenleg Budapesten él.
 
A sorozat további estjei:
Május 22. (kedd): Grecsó Krisztián
Június 5. (kedd): Bencsik Orsolya
 
Helyszín: Púder Bárszínház (pinceklub), 1092 Budapest, Ráday u. 8.
Időpont: 2012. május 10. (csütörtök), 19:00
Csatlakozz Facebook-oldalunkhoz a legfrissebb infókért:
http://www.facebook.com/prozarazas
 
Nézd meg kedvcsináló videónkat itt:
 
Háttérinfók:
http://www.prozarazas.blog.hu/
 
A rendezvényt támogatta:
MASZRE
NKA Márai-program
JAK
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr454494136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása