jan
28

konyvtar 3.jpg2012 januárjának második hétvégéjén vajdasági helyszíneken találkozhattak az érdeklődők a FISZ tagjaival: 13-án pénteken este a szabadkai Városi Könyvtárban  rendezett felolvasáson, míg másnap a palicsi könyvtárban a Kosztolányi Dezsőről és Csáth Gézáról szóló szimpóziumon. A következőkben az ezekről az eseményekről készült beszámolókat, tudósításokat gyűjtöttük össze.

A pénteki felolvasásról (melyen fellépett a Sinkó-díjas Bencsik Orsolya, a Kilátó-díjas Csík Mónika, a Petőfi-díjas Farkas Wellmann Éva, valamint a Juhász Géza-díjas Korpa Tamás és Lapis József) közölt rövid beszámolót Gyorshajtás címmel (ami nem mellesleg az esemény elnevezése is volt) a Vajdaság Ma - Délvidéki Hírportál.  

A Magyar Szó online változata A száguldozás túlélői címmel jelentetett meg egy hosszabb beszámolót mind a felolvasásról mind pedig a másnapi A túlélők elnevezésű szimpóziumról. (Ez utóbbi résztvevői Mikola Gyöngyi, Lapis József, Hózsa Éva, Virág Zoltán, Bednanics Gábor, Bengi László, Mészáros Márton, Kollár Árpád, Korpa Tamás és Berényi Emőke voltak, a rendezvényt Tolnai Ottó nyitotta meg.)

Ugyancsak mindkét eseményről olvashatnak az érdeklődők összefoglalót Lenner Tímeától az Irodalmi Jelen oldalán Alapító atyák és túlélőik címmel.

Míg Farkas Wellmann Éva a Bárka Online számára foglalta össze benyomásait  a szombati tanácskozásról Kosztolányi -Csáth szimpózium túlélőkkel című tudósításában. 

Az eseményről a Vajdasági RTV is beszámolt:   

 


A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalirok.blog.hu/api/trackback/id/tr883740692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása